Podłączanie serwisów donacji

Jak podłączyć Donation Alerts, DonatePay, Donatty, DonateX i Donate.Stream, skąd wziąć token i co zrobić, gdy serwis odrzucił token.

SatomiChat pokazuje donacje na czacie obok wiadomości i wyświetla je w widżecie do OBS. Na głos donacje czyta sam serwis w swoich alertach, SatomiChat ich nie czyta. Obsługiwanych jest pięć serwisów: Donation Alerts, DonatePay, Donatty, DonateX i Donate.Stream.

Jak podłączyć

  1. Kliknij zębatkę i otwórz Donacje i powiadomienia.
  2. Wybierz serwis z listy Dostępne. Jeśli jeden serwis jest już podłączony, najpierw kliknij Dodaj usługę donacji.
  3. Wklej token i kliknij Dodaj usługę donacji.
Podłączanie Donation Alerts

Skąd wziąć token

Pod polem jest link Ustawienia konta: otwiera właściwą stronę serwisu.

SerwisCo wkleićGdzie szukać
Donation Alertstajny tokenustawienia konta na donationalerts.com
DonatePaytoken APIsekcja API na donatepay.ru
Donattycały link do widżetu OBSsekcja widżetów na donatty.com
DonateXtokenustawienia streamera na donatex.gg
Donate.Streamtokenustawienia w panelu donate.stream

Token składa się z liter łacińskich, cyfr i znaków ., _ oraz - i ma co najmniej 10 znaków. Jeśli aplikacja pokazuje Token jest za krótki, najpewniej nie skopiowałeś całego tokenu.

Ograniczenia

  • Każdy serwis podłącza się jednym kontem. To ograniczenie jest takie samo w darmowym planie i w Satomi Pro.
  • Wszystkie pięć serwisów łączy się przez chmurę SatomiChat: ich donacje trafiają do chmurowego widżetu do OBS, nawet gdy aplikacja jest zamknięta.

Jeśli serwis odrzucił token

Dzieje się tak, gdy token został wygenerowany ponownie albo unieważniony w ustawieniach serwisu. Donacje przestają wtedy przychodzić. Na czacie pojawi się komunikat „Token … jest już nieważny” z przyciskiem Otwórz ustawienia, a na liście serwisów pod nazwą będzie czerwony napis Usługa odrzuciła token.

Otwórz stronę serwisu przyciskiem z czatu albo z listy, kliknij wiersz Usługa odrzuciła token i wklej nowy token. Zastąpi on stary.

Wyłączanie i usuwanie serwisu

Kliknij serwis na liście. Włącz usługę tymczasowo go wyłącza, Usuń usuwa całkowicie.